Kurzus nemzetközi vendég- és részidős hallgatóknak
- Kar
- Természettudományi Kar
- Szervezet
- TTK Analitikai Kémiai Tanszék
- Kód
- toxick20em
- Cím
- Toxikológia
- Tervezett félév
- Tavaszi
- Meghirdetve
- 2024/25/2
- ECTS
- 4
- Nyelv
- en
- Oktatás célja
- a) tudása - Ismeri a toxikológia alapjait b) képességei - Képes a toxikológia eszköztárának alapszintű használatára c) attitűdje - Törekszik az elsajátított ismeretek alapján önállóan fejleszteni a kommunikációs képességeit d) autonómiája és felelőssége - Betartja a szakmai kommunikáció etikai szabályait.
- Tantárgy tartalma
- Az élelmiszer szennyezőanyagok forrásai. Toxikológiai alapfogalmak. Kockázatelemzés. Jelenlegi szennyezőanyag szintek az élelmiszerekben, a csökkentés lehetőségei. A mintavétel és vizsgáló módszerek követelményei. Monitoring vizsgálatok tervezése.
- Számonkérés és értékelés
- "A" típusú Kollokvium
- Irodalomjegyzék
- Casarett & Doull's Essentials of Toxicology, Third Edition McGraw-Hill Education 2015 Karen E. Stine, Thomas M. Brown Principles of Toxicology 3rd Edition CRC Press (2015)
Kurzus szakjai
Név (kód) | Nyelv | Szint | Kötelező | Tanév | ... |
---|---|---|---|---|---|
Erasmus program keretében (TTK-ERASMUS-NXXX) | en | Kötelező | |||
vegyész (TTK-VEGYÉSZ-NMHU) | hu | 7 | |||
vegyész (TTK-VEGYÉSZ-NMEN) | en | 7 | 1/2 |