Hír - Középiskolásoknak indít tehetséggondozó programokat az ELTE

Az Informatikai Kar 20 millió, a Természettudományi Kar pedig csaknem 18 millió forint támogatást nyert el az innovációs tárca STEMpont pályázatán.
Az elnyert összegből az ELTE Informatikai Kar iskolalátogatási programokat, szakköröket, diákolimpiai felkészítő és pályaorientációs foglalkozásokat, versenyeket, táborokat, workshopokat szervez új tananyagok kifejlesztésével; kibővített, új programmal rendezi meg az e-HÓD versenyt és a Lányok Napját; kampusz- és laborlátogatásokat tart; valamint vonzó és sikeres női karrierutakat is bemutat a középiskolásoknak.

A program kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű régiókból érkező diákokra, megvalósításában pedig a kar oktatói mellett a doktori és tanárszakos hallgatókra is támaszkodik. Az ELTE IK főként a matematika, informatika és fizika fakultációs vagy szakkörös diákok részvételére számít.

Az ELTE Természettudományi Kar az összeget olyan programokra fordítja, amelyek a kar képzéseit és kutatásait népszerűsítik a középiskolákban, köztük legalább három vidéki intézményben. A projekt kiemelt célja, hogy minél több tehetséges diák jelentkezzen a TTK-ra olyan területekről, amelyekről korábban viszonylag kevés felvételiző indult el a természettudományok világa felé (lányok, hátrányos helyzetű kistérségekben élők, látássérültek).

A 2023-as év végén indult Sansz Programba már több mint 100 középiskolás diák jelentkezett és vett részt a TTK online vagy személyes jelenléttel zajló programjain, nyílt napjain, múzeumlátogatásokon vagy épp a Kutatók Éjszakáján. 2024 márciusában indulnak a diákok projektmunkái, a résztvevők mentortanárok vezetésével a TTK-n futó kutatásokba kapcsolódhatnak be. Májusban terepgyakorlat, júniusban szaktábor vár a diákokra, akik július elején a program zárásaként nyilvános, online is követhető tudományos diákkonferencián számolnak be az elért eredményekről és a kutatásuk során szerzett tapasztalatokról.

ELTE Kommunikációs, Marketing és Rekrutációs Igazgatóság (ELTE-KMRI), 2024-03-12 15:07


Vissza a hirdetésekhez